Contact

WV Randmeer 

Strandweg 1-B

Biddinghuizen/Harderstrand

info@wvrandmeer.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hit-trailers.jpg
dinghy-racing-centre-logo-1448267139.jpg
MWORXX_LOGO_NEW.jpg

IN MEMORIAM JAN WILLEM PIEPER

                      

 

Op 17 Maart 2020 is bij ons weggezeild..............Jan Willem Pieper

 

Een Randmeerlid van het eerste uur en een zeer gewaardeerd persoon. Daarnaast ook erelid.

Van meet af aan heeft hij zich ingezet voor onze club door alle jaren heen. Als voorzitter van Randmeer was hij een icoon voor de wedstrijdzeilsport, niet alleen voor onze club, maar ook voor zeilverenigingen uit de omgeving.

Onder zijn leiding werden wedstrijden voor diverse klassen georganiseerd. Daarnaast zeilden de leden de Primus Interparis, de besten per klasse tegen elkaar. Ook organiseerden we grote surfwedstrijden, het Zomerrand Surfweekend met meer dan 500 deelnemers. We hebben zelfs de wereldkampioenschappen tandemsurfen verzeild bij Randmeer onder zijn leiding.

De laatste jaren kwam hij niet meer zo vaak op de club. Zijn Finn, de knalgele, lag er nog wel, maar werd niet meer zo vaak gebruikt.

Vorig jaar was hij al ziek. Toch kon hij zich nog goed vermaken en zeilde zelfs af en toe nog in de Vrijheid. De Finn heeft hij vorig jaar geschonken aan een liefhebber uit Zoetermeer die hem als polyesterbewerker helemaal opgeknapt heeft. Hij vaart weer en dat deed JW ontzettend veel plezier.

Afgelopen jaar heeft hij met zijn boers Robijn en Zwier nog een motorboot gehuurd in Friesland en zijn de broer heel de provincie nog doorgevaren. Dat heeft hem heel goed gedaan.

Afgelopen week, zelfs op de dag dat hij overleden is, was ik nog bij hem. We hebben fijne herinneringen opgehaald en hij was heel blij met mijn bezoek. Want dat wilde hij nog graag; oude herinneringen ophalen. Dat heeft hij ook met Rene, Nanne, Wobbe en Gert kunnen doen. Het was zijn cluppie. Tot het allerlaatste moment.

 

Wij denken aan Jan Willem in de wetenschap dat hij een fijne vriend was die altijd voor iedereen klaar stond.

 

Namens WV Randmeer

Ruurd Baerends

7 Sept 1946  -  17 Mrt 2020